Clownproeverij2

Een paar keer per jaar wil ik één dag aanbieden waarin ik je veel clownstechnieken en oefeningen wil aanbieden. Zodat je op een speelse manier kennis kunt maken met de bijzondere, en voor mij kinderlijk-magische wereld van het clownen.
Waar in jouw wezen zit de/een clown verscholen? Welke vaardigheden heb je als clown nodig? Hoe kun je aandachtig en liefdevol contact maken?
Vind je het leuk om dit te onderzoeken, dan ben je van harte uitgenodigd om op zaterdag 22 februari te komen proeven.                                           

Ook mensen die al enige clownservaring hebben zijn van harte welkom om mee te doen. De proeverij duurt van 10.00 – 17.00 uur en vindt plaats in Nijmegen. De kosten voor die dag bedragen € 90,- .

Lees meer: Clownproeverij

In samenwerking met VZW ZorgSaam bieden Martine Bal en ik 4 modules van drie dagen aan in Tildonk (bij Leuven) in de periode oktober 2019 – juni 2020. De thema’s zijn:

1. Basis Clownerie (Martine + Ton) – 11, 12 en 13 oktober  
2. Spelen met muziek (Martine) – 29, 30 november en 1 december 
3. De non-verbale clown (Ton) – 6, 7 en 8 maart 
4. Uit je hoofd en in je lijf (Martine) – 8, 9 en 10 mei

Lees meer: Clowns-traject

Clownsworkshop 'Spelen met klank en muziek' op 27 en 28 februari 2020 met Martine Bal en Ton Kurstjens in Burcht. 

Tijdens deze 2 dagen gaan we spelenderwijs onderzoeken en ontdekken hoe we met klank en muziek ons clownsspel kunnen ondersteunen en verrijken. Onze stem is daarbij een interessant instrument met zeer veel mogelijkheden. Iedereen heeft een unieke stem met een eigen klankkleur. Met je stem kan je zingen maar er is nog zoveel meer. We gaan ook aan de slag, tokkel, trommel, zwier met muziekinstrumentjes. Je kan ook zelf iets meebrengen.

Lees meer: De clown en muziek

Ik ben in te huren om jou of een groep te helpen met een act of een clownsproductie. Misschien moet je wel auditie gaan doen bij de Clini Clowns en daarvoor een filmpje maken of wil je je solo-act laten zien. Maar ook wanneer je wilt spelen op straat, wil ik je graag van dienst zijn. Prijs is in overleg. Neem gerust contact met me op.

Programma Nederland tot zomer 2020:

31 januari – 2 februari: De Clown en de Stilte – Drenthe
8 februari: Intuïtief Traject – Nijmegen
22 februari: Clownproeverij – Nijmegen
23 + 30 februari: Jonge clownsleraren (50-) – Nijmegen
21 maart: Nootmouskaat – Harderwijk
19 + 25 april: Straattheater bij opleiding Kirsten Lüpke – Utrecht
2 en 3 mei + 16 en 17 mei: Bijscholing Clowns voor mensen met dementie - Apeldoorn

Programma buitenland tot zomer 2020:

28 – 30 december (2019): Kall-Steinfeld (Clownerie und Besinnung)
2 – 5 januari: Flözlingen
10 -12 januari: Berlijn
14 – 16 februari: Wiesbaden (Junge Clownlehrer)
27 – 28 februari: Antwerpen (De clown & muziek )
6 – 8 maart: Leuven (De non-verbale clown)
19 – 21 juni: Winterberg (Clownlabor und Spielplatz)
21 – 22 juli: Linz

 

foto arnaud

Sinds 1989 ben ik clownleraar. Een prachtig vak, waarbij ik veel boeiende en leergierige mensen mag ontmoeten die zich als clown willen ontwikkelen. Nu kwam ik vorig jaar opeens tot de ontdekking dat in de landen waar ik lesgeef (Nederland, België en Duitsland) bijna geen jonge clownleraren te vinden zijn. Bijna alle docenten die ik ken cirkelen zo rond mijn leeftijd (ik ben van 1959). Goede clownleraren zijn belangrijk en ik kijk een beetje angstig de toekomst in.Hoe ziet het clownlandschap eruit als deze generatie over 10-15 jaar ineens afzwaait...? Valt er dan een groot gat? Ik vrees van wel en daarom dat ik het belangrijk vind om nu mijn kennis door te geven.

Lees meer: Clownleraar worden

Dementie2

Ik ga een extra training van twee weekenden aanbieden voor clowns die momenteel al spelen voor ouderen met dementie, en hierin verder willen groeien. De data zijn 2 en 3 mei plus 16 en 17 mei. Het gaat dus om alle vier dagen. De prijs bedraagt € 295,- en het vindt plaats in Apeldoorn, dagelijks van 10.30 - 17.00 uur.   

Lees meer: Training voor Contactclowns