Clownproeverij2

Een paar keer per jaar wil ik één dag aanbieden waarin ik je veel clownstechnieken en oefeningen wil aanbieden. Zodat je op een speelse manier kennis kunt maken met de bijzondere, en voor mij kinderlijk-magische wereld van het clownen.
Waar in jouw wezen zit de/een clown verscholen? Welke vaardigheden heb je als clown nodig? Hoe kun je aandachtig en liefdevol contact maken?
Vind je het leuk om dit te onderzoeken, dan ben je van harte uitgenodigd om te komen proeven. De eerstvolgende Clownproeverij gaat plaatsvinden op zaterdag 24 april.                                   

Oók mensen die al enige clownservaring hebben zijn van harte welkom om mee te komen doen. De proeverij duurt van 10.00 – 17.00 uur en vindt plaats in Nijmegen. De kosten voor deze dag bedragen € 90,- .

Lees meer: Clownproeverij

Dementie2

Ik ga een extra training van twee weekenden (dagelijks van 10.30 - 17.00 uur) aanbieden voor clowns die momenteel al spelen voor ouderen met dementie en hierin verder willen groeien. De prijs bedraagt  € 295,- , De locatie is nu nog niet bekend. Deze training wil ik in 2021opnieuw plannen. Heb je interesse, dan kun je dit alvast bij mij kenbaar maken. .  

Lees meer: Training voor Contactclowns

ondersteboven

 

Het creatieve clownsweekend van 6 en 7 maart in Wijchen wordt een heel speels weekend met veel praktische oefeningen die gaan over fantasie, grenzen onderzoeken (en overschrijden), absurde humor (denk aan Monty Python) en creativiteit.
Tijdens ons leven hebben we vaste patronen in ons lichaam en onze geest opge-slagen; we reageren vaak vanuit reflexen of ingesleten patronen. De angst om buiten de lijntjes te kleuren, nemen we dan vaak met ons mee en dat kan ons hinderen in het clownsspel. Uit je vaste denkpatroon gaan en nieuwe dingen uitproberen geeft vrijheid en zorgt voor humor.
Voorbeeld: als clown laat je een vieze zweetvoet ruiken aan een andere clown. Uit mijn ervaringen reageert 9 op de 10 cursisten automatisch van: “Hè bah, dat stinkt!” Dat is een hele primaire reactie die vraagt om een radicale omdraaiing: “Hé, laat mij die andere voet ook eens ruiken!” Dáár zit de humor, daar zit de lach. Dus…kom op onderzoek, speel en ontdek. Verras jezelf én de ander. 

Wanneer: Zaterdag 6 maart en Zondag 7 maart
Waar: Wijchen
Hoe laat: 11.00 uur – 17.00 uur
Kosten: € 165,-

Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer: De creatieve clown

rust
Van 28 - 30 april bied ik deze Driedaagse aan in het prachtige Dominicanenklooster te Huissen. Een liefdevolle en inspirerende plek die uitnodigt om 'naar binnen te gaan'.Tijdens deze dagen word je uitgenodigd om vanuit stilte waar te nemen wat er om je heen aanwezig is en wat er in je omgaat. Via lichaamswerk, meditaties, bewegen, zingen enz. ondersteunen we het proces. Je oefent om beschermende patronen los te laten en je over te geven aan het niet-weten. Vanuit vertrouwen en soms ook met een beetje moed.

Verder zal ik regelmatig mooie teksten en gedachten met jullie delen, met name van Etty Hillesum. Deze zullen ons ondersteunen in het accepteren van dat wat er is en wat ons verder kan brengen. Welke inzichten krijgen we door spel en uitwisselingen? Hoe komen we los van onze vaste patronen? Hoe lukt het ons beter om los te laten en hoe kunnen we creatief omgaan met tegenslag? Kunnen we dankbaarheid ervaren voor wat er wél is in plaats van verlangen naar - of hoop op - iets anders? Wat heeft de clown ons hierbij te vertellen en te leren? Kortom: een (speelse) uitnodiging tot Bezinning.

Alle informatie over inhoud, tijden en prijzen vind je op hun website www.kloosterhuissen.nl Aanmeldingen lopen via het klooster: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Ik ben in te huren om jou of een groep te helpen met een act of een clownsproductie. Misschien moet je wel auditie gaan doen bij de Clini Clowns en daarvoor een filmpje maken of wil je je solo-act laten zien. Maar ook wanneer je wilt spelen op straat, wil ik je graag van dienst zijn. Prijs is in overleg. Neem gerust contact met me op.

Programma 2021

23 januari: Nijmegen (NL) – Thema: Clownproeverij (kennismaking)
6 - 7 maart: Wijchen (NL) – Thema: De Creatieve Clown
27 maart: Harderwijk (NL) - Nootmouskaat (besloten groep)
8 – 12 april: Flözlingen (D) - Thema: Der Clown und die Stille
16 – 18 april: Hamburg (D) – Thema: Mit Hirn, Herz und Seele
24 april: Nijmegen (NL) – Thema: Clownproeverij (kennismaking)
28 – 30 april: Huissen (NL) – Thema: Clown en Stilte
29 - 30 mei: Tübingen (D) – Thema: Clowntechniken
…… juni: Tübingen (D) - Thema: Clowntechniken
19 – 26 juni: Preau (FR): - Thema: Clown en Bezinning
20 – 21 juli: Linz (OOST) - Thema: Straattheater
9 – 11 september:Winterberg(D)- Thema: Clownlabor und Spielplatz (ClownsLabo)
1 – 3 Oktober: Greifswald (D) - Grypsnasen (besloten groep)
19 – 21 oktober: Huissen (NL )- Thema: Clown en Stilte
17 – 19 december: Kleve (D) - Thema: Clown und Besinnung