Clown 2: er komt nog één Clown 2 weekend en wel op 7 en 8 december.    

We gaan verder op zoek naar de clown die in jou verscholen zit. Je wordt uitgenodigd je persoonlijke kwaliteiten en eigenheden te onderzoeken en in te zetten. Andere thema’s zullen zijn improviseren en samenspel. Beide dagen in Nijmegen van 11.00 uur tot 17.00 uur. De kosten zijn €165,-

Clown 1 en Clown 2 komt volgend jaar te vervallen. Daarna ga ik waarschijnlijk iets vergelijkbaars aanbieden in een andere vorm. Houd de website in de gaten. 

* Vooruitblik 2020:

- De Clown en de Stilte; 31 januari – 2 februari in Drenthe
- Bijscholing voor clowns die optreden voor mensen met dementie
- Opleiding voor jonge clownsleraren (jonger dan 50 jaar)

* Coaching: Je kunt mij inhuren om met jou te werken aan een clownsact, of samen met een groep aan een clownsproductie (bijv. in het theater), om je te begeleiden wanneer je op straat speelt of om je te helpen bij de voorbereiding op (of het maken van een filmpje) voor een Clini-Clowns auditie.

 

Lees meer: Clownsactiviteiten

In samenwerking met VZW ZorgSaam bieden Martine Bal en ik 4 modules van drie dagen aan in Tildonk (bij Leuven) in de periode oktober 2019 – juni 2020. De thema’s zijn:

1. Basis Clownerie (Martine + Ton) – 11, 12 en 13 oktober  
2. Spelen met muziek (Martine) – 29, 30 november en 1 december 
3. De non-verbale clown (Ton) – 6, 7 en 8 maart 
4. Uit je hoofd en in je lijf (Martine) – 8, 9 en 10 mei

Lees meer: Clowns-traject

Ik ben in te huren om jou of een groep te helpen met een act of een clownsproductie. Misschien moet je wel auditie gaan doen bij de Clini Clowns en daarvoor een filmpje maken of wil je je solo-act laten zien. Maar ook wanneer je wilt spelen op straat, wil ik je graag van dienst zijn. Prijs is in overleg. Neem gerust contact met me op.

Wij, Hilde Schoonbeek en Ton Kurstjens, willen jou van harte uitnodigen om samen met ons op onderzoek te gaan hoe je een clowns-act kunt bedenken, opzetten, uitwerken en vervolgens ook spelen. Op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober gaan we twee dagen op onderzoek.

Het bedenken van een clownsact is geen sinecure. Vooruit iets verzinnen wat je daarna als nieuw laat zien, alsof je het ter plekke hebt geïmproviseerd. Met een frisheid die het clownen nu eenmaal vraagt - dat is de uitdaging. Toon Hermans was een meester in herhalen. Iedere keer opnieuw wist hij mensen de illusie te geven dat hij op dat moment improviseerde waar jij als toeschouwer live getuige van was. Maar wat hij vooraf – meestal - al had bedacht…

Lees meer: Werken aan je Act


Programma buitenland 2019: 

3 – 6 januari: Flözlingen
8 januari: Tübingen
19 – 20 januari: Bad Sobernheim
8 februari: Hagen
24 februari: Ingelheim
1 –3 maart: Berlijn
9 – 10 maart: Gent
16 – 17 maart: Antwerpen
1 april: Hagen
4 –5 april: Darmstadt
3 – 5 mei: Leuven
10 – 12 mei: Rems-Murr
17 – 19 mei: Winterberg
27 – 29 mei: Bonn
28 – 30 juni: Hamburg
5 – 7 juli: Waldbröl
16 – 17 juli: Linz
18 – 20 juli: Linz (optreden)
28 juli – 3 augustus: Ravensburg
14 – 15 september: Keulen
20 – 22 september Ravensburg
4 – 6 oktober: Weimar
11 – 13 oktober: Leuven
18 – 20 oktober: Koblenz
1– 3 november: Winterberg
9 – 10 november: Ingelheim

 

 

Ik wil in het najaar een training van twee weekenden aanbieden voor clowns die momenteel reeds spelen voor ouderen met dementie en hierin verder willen groeien. De data, kosten en locatie hiervoor zijn nu nog niet bekend, maar ik wil eerst inventarisreren wie er interesse heeft.  

Lees meer: Training voor Contactclowns