innerlijkkind

In dit boek neem ik de lezer aan de hand van de clown mee in een poging de vrijheid die we als kind konden ervaren, opnieuw te beleven en te herwinnen. Aan de hand van persoonlijke verhalen en (clowns)oefeningen wordt de mogelijkheid aangereikt een beter inzicht te krijgen in de bronnen van onze kindertijd: speelsheid, levenslust, fantasie, onschuld, openheid en eerlijkheid.

Een beter inzicht over het verlies van deze kwaliteiten, maakt de weg vrij om een dieper contact te maken met zijn of haar innerlijke kind. En vervolgens van daaruit stappen te zetten.

Tijdens mijn cursussen ervaar ik dat het bezig zijn met clownen veel losmaakt bij de deelnemers. Naast ontspanning en plezier is er soms ook de nodige ontroering. Zo vindt de één het spelende kind van vroeger terug terwijl de ander het verdriet doorvoelt van het niet spelende kind. Of het niet geziene kind.

Het vermogen om juist vanuit een kinderlijke en spontane levenshouding contact te zoeken, maakt de clown uitermate geschikt een vertrouwensband op te bouwen met zijn omgeving. Daarom bestempel ik de clown ook als ‘contactmaker’ en ben ik van mening dat clowns een wezenlijke bijdragen kunnen leveren aan meer levensgeluk.
Het boek telt 152 pagina’s en is geïllustreerd met tekeningen van leerlingen van de Wereldschool te Apeldoorn. Ontroerend om te lezen zijn de persoonlijke bijdragen van enkele van mijn cursisten achterin het boek.

Je kunt het bestellen door een mailtje te sturen naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De kosten bedragen € 10,- , excl. €2,50 verzendkosten. Je krijgt dan het boek thuisgestuurd met daarbij een factuur.

 

“Ik lees in je boekje. Je bent heel openhartig. Openhartig over je eigen kwetsuren. En openhartig over hoe je de clown beleeft en er mee leeft. En wat je door wil geven. Dat is mooi en leuk, en inspirerend en een verademing.” 

José

“Ik heb je boeken nog steeds op een prominent plaatsje in de kast staan. De weg van het innerlijke kind is soms niet de meest gemakkelijke. Je zoekt uitdagingen op. Een onbekend stuk bos om te ontdekken, een nieuw bedrijf om op te starten. Die uitdagingen brengen je op prachtige plaatsen, maar soms loop je ook tegen onvoorziene problemen aan. Dan vind ik steun in jouw boeken. Met open armen en een open vizier is de beer op de weg ineens een stuk minder groot.”

Rogier

“Allereerst DANK voor het boek. Natuurlijk ook dat je het hebt gestuurd, maar meer nog dat je het hebt geschreven! Gisteren en vandaag in één keer uitgelezen. Wat een (feest van) herkenning...!”

Anneke