Wij, Hilde Schoonbeek en Ton Kurstjens, willen jou van harte uitnodigen om samen met ons op onderzoek te gaan hoe je een clowns-act kunt bedenken, opzetten, uitwerken en vervolgens ook spelen. Op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober gaan we twee dagen op onderzoek.

Het bedenken van een clownsact is geen sinecure. Vooruit iets verzinnen wat je daarna als nieuw laat zien, alsof je het ter plekke hebt geïmproviseerd. Met een frisheid die het clownen nu eenmaal vraagt - dat is de uitdaging. Toon Hermans was een meester in herhalen. Iedere keer opnieuw wist hij mensen de illusie te geven dat hij op dat moment improviseerde waar jij als toeschouwer live getuige van was. Maar wat hij vooraf – meestal - al had bedacht…

Om iedereen voldoende kans en speeltijd te geven, beperken we het maximum aantal inschrijvingen tot 6. Mochten er ook duo’s aan een act willen werken, dan tellen wij dat als één inschrijving (niet qua prijs, maar qua act). De prijs bedraagt € 225,- per persoon en de workshop vindt plaats in Zwolle. Inschrijven kan via Hilde of Ton: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor deze tweedaagse moet je minimaal een basiscursus clownerie hebben gedaan. Van te voren denk je na over een idee voor je act.