Programma-overzicht

Programma vanaf juni 2024

 

8 – 9 juni: Wijchen - Clownstechnieken
15 – 22 juni: Preau (FR) - Leven en spelen vanuit je hart
29 juni: Wijchen - Clownproeverij
5 – 7 juli: Havelte - It’s nice to have a Problem!– met Hilde Schoonbeek
12 – 14 juli: Hermaringen (D) - ClownsLaboratorium met Ulrich Fey 2 24 – 26 juli: Linz (AUT) - Vrijheid en Grenzen
3 – 10 augustus: Ravensburg(D) - Sommerakademie
23 – 25 augustus: Winterberg (D) - ClownsLaboratorium met Ulrich Fey; óók voor NL
22 september: Wijchen - Clownproeverij
27 – 29 september: Pforzheim (D) - Spelen met publiek
5 – 6 oktober: Bielefeld (D) - Dr. Clown
12 – 13 oktober: Wijchen - It’s nice to have a Problem!– met Hilde Schoonbeek
26 – 27 oktober: Wijchen - Verdiepingsweekend Contactclowns
1 – 3 november: Bad Kreuznach (D) - Klinikclowns Koblenz
9 - 10 november: Hamburg (D) - Clownsklatsch & Kaffeequatsch- mit Bettina Gläske
12 – 14 november: Huissen - Clownerie en Bezinning
23 november: Amersfoort - Mediclowns
29 – 31 november - Berlijn (D)- Clownstechniken

14 - 15 december - Wijchen - Clownstechnieken

Clownproeverij

Clownproeverij2

 

Een paar keer per jaar wil ik één dag aanbieden waarin ik je veel clownstechnieken en oefeningen wil aanbieden. Zodat je op een speelse manier kennis kunt maken met de bijzondere, en voor mij kinderlijk-magische wereld van het clownen.
Waar in jouw wezen zit de/een clown verscholen? Welke vaardigheden heb je als clown nodig? Hoe kun je aandachtig en liefdevol contact maken?
Vind je het leuk om dit te onderzoeken, dan ben je van harte uitgenodigd om te komen proeven. 

 

De Clownproeverij is op 22 september van 10.00 - 17.00 uur in Wijchen (direct achter het station).

Ik bied op deze dag verschillende technieken aan die gaan over incasseren, voelen en delen. Aandacht is er vooral voor het non-verbale clownspel en voor het vertragen; langzamer spelen, vanuit aandacht en verwondering. 

Oók mensen die al enige clownservaring hebben zijn van harte welkom om mee te komen doen.  

De kosten voor deze dag bedragen € 90,- 

   

Lees meer …

Clownstechnieken

Wil je meer te weten komen over incasseren, salamiseren of de lazzo?

Of wil je weten wat salamiseren, de-reflexeren en de F-I-R methode inhoudt?

En wil je een ‘slow-burn’ ervaren, een ‘double take’ uitproberen plus een leuke ‘lazzo’ laten zien?

Dat en nog veel meer kun je leren tijdens het weekend Clownstechnieken op zaterdag  14 december van 10.00 - 17.00 uur en zondag 15 december van 10.00 uur – 16.30 uur in Wijchen. 

De kosten voor het weekend bedragen € 165,- ( inclusief koffie en thee).

Aanmelden gaat via een mailtje naar: ton@clownerie.nl

Lees meer …

Clown en Bezinning

rust
Van 12 november (aanvang 's avonds) -  14 november bied ik deze Driedaagse aan in het prachtige Dominicanenklooster te Huissen. Een liefdevolle en inspirerende plek die uitnodigt om 'naar binnen te gaan'.Tijdens deze dagen word je uitgenodigd om vanuit stilte waar te nemen wat er om je heen aanwezig is en wat er in je omgaat.

Lees meer …

Training voor Contactclowns

Dementie2

 

Ik bied een Verdiepingstraining aan voor clowns die momenteel al spelen voor ouderen met dementie en hierin verder willen groeien. 

Tijdens dit weekend wil ik je werk ondersteunen door middel van verfijnde contact- en speeloefeningen. Als deelnemer kun je zelf ook voorbeelden of situaties inbrengen waar je tegen dingen aanloopt. Of je wilt iets uitproberen. Ik wil hierin ondersteunend en begeleidend zijn en hoop eenieder geïnspireerd weer een stap verder te kunnen brengen.

Wanneer: 26 en 27 oktober, beide dagen van 10.00 - 17.00 uur 
Waar: De Wereld van Morgen,  Zomertaling 27, Wijchen

Kosten: € 180- 
Informatie en aanmelding: ton@clownerie.nl
 

Lees meer …

It's nice to have a Problem!

Een heerlijk probleemloos weekend dat ik samen met Hilde Schoonbeek geef. Aangezien het weekend in juli snel was volgeboekt, hebben we een nieuw weekend gepland en wel op 12 en 13 oktober in Wijchen. 

Ons menselijk brein en manier van doen zijn grotendeels bepaald door onze opvoeding. We ontwikkelen vaste structuren en patronen; we krijgen vaak niet geleerd om zelfonderzoekend of flexibel te zijn. Of gericht op spontane interacties. We leren om te corrigeren, logisch na te denken en ons gedrag is er vrijwel altijd op gericht om dingen die fout gaan op te lossen. En wel zo snel mogelijk. Dat haalt de spontaniteit, speelsheid en levensvreugde uit ons leven.
Hoe anders is dit voor de clown! De clown heeft een schat gevonden als hij zich in de nesten heeft gewerkt. Hij constateert het, doorvoelt het en wil het misschien wel oplossen. Maar alle goede bedoelingen ten spijt, maakt hij het probleem vaak alleen maar groter. Daarbij blijft hij echter ontspannen en positief onderzoekend: No stress!
Tijdens dit weekend gaan we samen proberen weer enige spontaniteit terug te veroveren. We gaan leren meer “ja” te zeggen op dingen die FOUT lopen. Minder corrigeren, meer loslaten. Broeva Hoezee – doe je mee?!


Datum : 12 - 13 oktober
Waar: De Wereld van Morgen in Wijchen
Kosten: € 265,-
Aanmelden: info@hildelaatjezien.nl of ton@clownerie.nl

The Clown, from Heart to Heart

In dit boek wordt de clownerie behandeld zoals die tegenwoordig vaak wordt ingezet bij het spelen voor zieke kinderen en (demente) bejaarden. Het gaat over het contact maken vanuit een open houding, met gebruik van de zintuigen en het spelen vanuit improviseren. Maar ook spelen op straat of op feesten vraagt om een aandachtige en uitnodigende manier van contact maken.Er zijn 25 oefeningen opgenomen, waarvan een aantal nog niet eerder zijn verschenen. Alle foto’s zijn nieuw, evenals de tekeningen (de meeste weer van Ida Lorbach, die ook mijn eerste boek prachtig heeft geïllustreerd).   

Ook alle bijdragen van cursisten aan het slot van het boek zijn nieuw. Het boek is gemaakt en uitgegeven in eigen beheer en telt 208 pagina’s.
Het kost € 20,- (plus € 3,50 verzendkosten binnen Nederland, € 6,- binnen Europa en € 10,- buiten Europa) en je kunt het bestellen door een mailtje naar mij te sturen: ton@clownerie.nl

Je kunt diverse reacties bekijken bij: Clownsboeken.

Coaching / regie

COACHING

Je kunt met mij 1 op 1 afspraken wanneer je met één van de volgende zaken bezig bent:

- Ik wil weten of het clownen iets voor mij is
- Ik wil verdieping, meer vaardigheden leren
- Ik wil een act maken
- Ik ben al bezig met een act, maar wil er verder aan werken
- Ik wil op straat spelen
- Ik ga auditie doen bij de Cliniclowns en wil me goed voorbereiden.

Dit kunnen we gewoon bij jou of bij mij in de huiskamer doen. Het kan éénmalig, het kan ook dat we een traject uitstippelen. Voor de prijzen kun je het beste even telefonisch contact met mij opnemen.

REGIE

Ben je als clownsgroep(je) bezig met een productie om in een theater te laten zien? Of wil je een act maken c.q. improviseren op straat en zoek je daar een regisseur voor? Dan wil ik met alle liefde dit traject begeleiden en ondersteunen. Ik heb 10 jaar lang met clowns gewerkt, die onder de naam ‘Met de Neus op de Planken’ hebben opgetreden in diverse zalen en theaters in Nederland.