Clownproeverij2

Een paar keer per jaar wil ik één dag aanbieden waarin ik je veel clownstechnieken en oefeningen wil aanbieden. Zodat je op een speelse manier kennis kunt maken met de bijzondere, en voor mij kinderlijk-magische wereld van het clownen.
Waar in jouw wezen zit de/een clown verscholen? Welke vaardigheden heb je als clown nodig? Hoe kun je aandachtig en liefdevol contact maken?
Vind je het leuk om dit te onderzoeken, dan ben je van harte uitgenodigd om te komen proeven. NB: Nieuwe data na de zomer volgen. Je kunt nu al je interesse doorgeven door een mailtje te sturen.                                       

Ook mensen die al enige clownservaring hebben zijn van harte welkom om mee te doen. De proeverij duurt van 10.00 – 17.00 uur en vindt plaats in Nijmegen. De kosten voor die dag bedragen € 90,- .

Lees meer: Clownproeverij


19 - 21 juni in Winterberg (Duitsland)

Tijdens deze dagen kun je onderzoeken, ontdekken, vragen, uitproberen. Wil je een act maken maar weet je niet hoe te beginnen? Ben je al bezig met een act maar heb je ondersteuning nodig? Heb je vragen over je clownspersonage? Loop je vast in het samenspel met je maatje? Wil je uitproberen hoe het is om te improviseren tussen en met publiek? Je kunt met al deze en ook andere vragen komen tijdens deze ontdekkingsdagen. Tussendoor doen we ook clownsoefeningen en gaan we dansen, zingen en spelen. 

Lees meer: Clownlaboratorium

Dementie2

Ik ga een extra training van twee weekenden aanbieden voor clowns die momenteel al spelen voor ouderen met dementie, en hierin verder willen groeien. De data zijn 2 en 3 mei plus 16 en 17 mei. Het gaat dus om alle vier dagen. De prijs bedraagt € 295,- en het vindt plaats in Apeldoorn, dagelijks van 10.30 - 17.00 uur. 

DOOR HET CORONA-VIRUS GAAT DEZE TRAINING IN MEI NIET DOOR. IK WIL DIT IN HET NAJAAR OF ANDERS KOMEND VOORJAAR OPNIEUW PLANNEN. HEB JE INTERESSE DAN KUN JE DIT ALVAST AAN MIJ KENBAAR MAKEN.  

Lees meer: Training voor Contactclowns


Van maandag 8 juni 14.00 uur –  woensdag 10 juni 13.30 uur geef ik een Driedaagse ‘Clown en Bezinning’ in het Dominicanenklooster te Huissen.
Een prachtige locatie om in stilte te ontdekken wat er zich in jou beweegt. Met welke aansporingen, inzichten en creativiteit kan de clown ons ondersteunen?
Ik nodig je van harte uit om samen met mij te gaan ontdekken. Uiteraard zal ik in samenspraak met het klooster alle noodzakelijke corona-voorzorgsmaatregelen nemen.Van maandag 8 juni 14.00 uur - woensdag 10 juni 13.30 uur. Alle verdere informatie en hoe je kunt inschrijven vind je op hun site: www.kloosterhuissen.nl  Clownservaring is niet nodig.

Lees meer: Clown en Bezinning

In samenwerking met VZW ZorgSaam bieden Martine Bal en ik 4 modules van drie dagen aan in Brugge in de periode oktober 2020 – mei 2021. De thema’s zijn:

1. Basis Clownerie (Martine + Ton) – 23, 24 en 25 oktober  
2. Spelen met muziek (Martine) – 27, 28 en 29 november  
3. De non-verbale clown (Ton) – 5, 6 en 7 maart 
4. Uit je hoofd en in je lijf (Martine) – 7, 8 en 9 mei

Lees meer: Clowns-traject

Ik ben in te huren om jou of een groep te helpen met een act of een clownsproductie. Misschien moet je wel auditie gaan doen bij de Clini Clowns en daarvoor een filmpje maken of wil je je solo-act laten zien. Maar ook wanneer je wilt spelen op straat, wil ik je graag van dienst zijn. Prijs is in overleg. Neem gerust contact met me op.

Programma Nederland tot zomer 2020:

31 januari – 2 februari: De Clown en de Stilte – Drenthe
8 februari: Intuïtief Traject – Nijmegen
22 februari: Clownproeverij – Nijmegen
23 + 30 februari: Jonge clownsleraren (50-) – Nijmegen
21 maart: Nootmouskaat – Harderwijk
19 + 25 april: Straattheater bij opleiding Kirsten Lüpke – Utrecht
2 en 3 mei + 16 en 17 mei: Bijscholing Clowns voor mensen met dementie - Apeldoorn

Programma buitenland tot zomer 2020:

28 – 30 december (2019): Kall-Steinfeld (Clownerie und Besinnung)
2 – 5 januari: Flözlingen
10 -12 januari: Berlijn
14 – 16 februari: Wiesbaden (Junge Clownlehrer)
27 – 28 februari: Antwerpen (De clown & muziek )
6 – 8 maart: Leuven (De non-verbale clown)
19 – 21 juni: Winterberg (Clownlabor und Spielplatz)
21 – 22 juli: Linz