It's nice to have a Problem!

Een heerlijk probleemloos weekend dat ik samen met Hilde Schoonbeek geef. Aangezien het weekend in juli snel was volgeboekt, hebben we een nieuw weekend gepland en wel op 12 en 13 oktober in Wijchen. 

Ons menselijk brein en manier van doen zijn grotendeels bepaald door onze opvoeding. We ontwikkelen vaste structuren en patronen; we krijgen vaak niet geleerd om zelfonderzoekend of flexibel te zijn. Of gericht op spontane interacties. We leren om te corrigeren, logisch na te denken en ons gedrag is er vrijwel altijd op gericht om dingen die fout gaan op te lossen. En wel zo snel mogelijk. Dat haalt de spontaniteit, speelsheid en levensvreugde uit ons leven.
Hoe anders is dit voor de clown! De clown heeft een schat gevonden als hij zich in de nesten heeft gewerkt. Hij constateert het, doorvoelt het en wil het misschien wel oplossen. Maar alle goede bedoelingen ten spijt, maakt hij het probleem vaak alleen maar groter. Daarbij blijft hij echter ontspannen en positief onderzoekend: No stress!
Tijdens dit weekend gaan we samen proberen weer enige spontaniteit terug te veroveren. We gaan leren meer “ja” te zeggen op dingen die FOUT lopen. Minder corrigeren, meer loslaten. Broeva Hoezee – doe je mee?!


Datum : 12 - 13 oktober
Waar: De Wereld van Morgen in Wijchen
Kosten: € 265,-
Aanmelden: info@hildelaatjezien.nl of ton@clownerie.nl